Groene Thee met Extra KruidenGroene thee een wondermiddel

Drie onderzoeken, uitgevoerd door Japanse wetenschappers voegen meer bewijs toe aan de lange lijst van data die laat zien hoe groene thee voedend en helend is het voor het lichaam. De research die hier beschreven wordt is gedaan door het Ohsakie National Health Insurance Cohort Study. De onderzoeken werden gedaan met 41.761 mensen die tussen de 40 en 80 jaar oud waren. Geen van de onderzochte personen had een geschiedenis met kanker of andere gezondheidsproblemen voorafgaande aan het onderzoek. Iedereen werd ongeveer 10 jaar lang gevolgd.

Het onderzoek werd gepubliceerd in de september aflevering van American Journal of Epidemiology. Dr Toru Naganuma van de Tohoku University School of Medicine rapporteerde uit zijn onderzoeken bleek dat het drinken van 5 koppen groene thee per dag, het risico op lymfklier kanker met 42 % verminderde en het risico op leukemie met 48% verminderde. De veranderingen traden op bij zowel mannen als vrouwen en bij alle lichaamstypen, dik, dun groot, en klein.

Een ander instituut van dezelfde universiteit onderzocht het verband van groene thee en leverkanker. Het bleek dat het gebruik van groene thee de kans op leverkanker significant verminderde. Zoveel te meer groene thee gedronken werd, zoveel de kleiner de kans op leverkanker en andere lever problemen. De minimaal werkzame hoeveelheid was 5 koppen thee per dag.

Weer een ander onderzoek gedaan door Tohoku Graduate School of Medicine, publiceerde in de september aflevering van het tijdschrift American Journal of Nutrition dat er een sterk verband is tussen het drinken van groene thee en de bescherming tegen(of kans op) longkanker bij vrouwen.

De onderzoekers refereerden aan eerdere studies gedaan met proefdieren dat antioxidanten zoals catechins en antioxidantefythochemische stoffen die in grote hoeveelheden in groene thee voorkomen, krachtig werkten tegen ontstekingen van allerlei aard. Dit zou ook de verklaring kunnen zijn voor de krachtige preventieve werking tegen longkanker.

Bij dit onderzoek werd iedereen uitgesloten die zich niet aan het regime hield van 5 koppen groene thee per dag. Ook had geen van de onderzochte personen een geschiedenis van kanker of hart en vaatziekten. Het onderzoek liep over een periode van 12 jaar.

Weer een ander onderzoek toonde aan dat groene thee zelfs mond kanker, voorkomt bij patiënten in een hoge risico categorie zitten omdat ze de eerste verschijnselen al hebben.

Bij dit onderzoek kregen mensen een extract van groene thee.Het extract van de thee stopte met succes de beginnende kanker bij mensen, die getest waren het het eerst stadium van kwaadaardig mondkanker hadden.

De 41 patiënten kregen verschillende dosis van het extract, gebaseerd op lichaamsgewicht. 58 percent van de groep die de hoogste dosis kregen ontwikkelde geen kanker,

36 percent van de mensen die de laagste dosis kregen, ontwikkelden geen kanker, tegen 18 percent van hen die een placebo hadden gekregen.

In tegenstelling tot andere kanker-bestrijdende middelen, had het extract geen bijwerkingen, hoewel de mensen die de hoogste dosis hadden gekregen wel melden soms moeilijk in slaap te kunnen komen of onrustig te zijn.

Het moge duidelijk zijn hoe effectief en krachtig de werking van groene thee is.

In Calli én in Fortune Delight is de basis groene thee. Calli is een combinatie van de kruiden die op de groene theeblaadjes ‘geplakt’ zit en zorgt voor een krachtige verbetering van de afvoer van afvalstoffen uit de cellen. Deze kruiden doen dat zo goed dat zware metalen, resten van medicijnen en drugs die normaal in de cellen opgeslagen blijven, afgevoerd kunnen worden. Fortune doet datzelfde met vet oplosbare stoffen. Calli is dus nog eens vele malen krachtiger en effectiever dan groene thee alleen. Calli en Fortune zijn beide gemaakt met de beste kwaliteit groene thee, Ze bevatten geen cafeïne meer en geen looizuur en worden dus ook niet bitter als ze langer staan. Je hebt niet alleen de voordelen van de groene thee maar ook van de andere 4 kruiden, die zeker zo effectief zijn, tesamen maken ze de combinatie vele malen krachtiger.

Wanneer je bedenkt dat Calli en Fortune beide goedkoper zijn in het gebruik dan gewone groene thee( je maakt door de concentratie een liter thee van één zakje( 5 a 6 koppen), waar je normaal een zakje in één kopje doet), waarom zou je dan iets anders gebruiken?

Dit artikel is geschreven door drs Nick Heising, naar aanleiding van eigen kennis en ervaring.